22 jun Geen reacties Moort Geen categorie

Viskiosk ’t Beste Maatje uit Goes heeft onze regio vertegenwoordigd tijdens de haringpresentatiewedstrijd op Kasteel De Haar

Haarzuilens, 17 juni 2015.Tien uitverkoren visdetaillisten toonden gisteren de fijne kneepjes van het vak tijdens de 54e Nationale Haringpartij op Kasteel De Haar te Haarzuilens. De visdetaillisten, afkomstig uit alle windstreken van ons land, worden traditiegetrouw uitgenodigd om de haring van topkwaliteit voor ruim 850 topgasten te bereiden en te presenteren. Ze streden om de mooiste presentatie van de haring en uitstraling van hun kraam. Viskiosk ’t Beste Maatje uit Goes was één van de deelnemers aan de haringpresentatiewedstrijd.

Dat de Nationale Haringpartij bekend staat als dé haringpartij van Nederland is grotendeels te danken aan de geweldige inzet van professionele visdetaillisten, die jaarlijks door Ouwehand Visverwerking B.V. worden geselecteerd. Elke visdetaillist vertegenwoordigt op een originele wijze zijn eigen streek of provincie. De enthousiaste jury bestond uit juryvoorzitter Aicha Marghadi (nieuwslezeres), jurylid Tim Coronel (coureur) en jurylid Jaimie van Heije (topkok). De jury heeft de haringkramen zeer nauwkeurig beoordeeld en was blij verrast door de creativiteit van de visdetaillisten. Onder de haring proevende topgasten bevonden zich onder andere representanten van het Koninklijk Huis, de Nederlandse politiek, buitenlandse ambassades, het bedrijfsleven, de society, media en cultuur.

Prachtige haringpresentatie

Viskiosk ’t Beste Maatje uit Goes heeft de regio met flair vertegenwoordigd tijdens de haringpresentatiewedstrijd. De haringkraam was origineel aangekleed met een mooie prent achter de kraam. Met hun eigen haringkar presenteerden zij naast de haring ook heerlijke oesters en een Zeeuwse bolus als toetje. Schuitemaker’s Vishandel BV uit Katwijk won de eerste prijs. De winnaar ontving naast een mooie prijsbeker en oorkonde ook een tweepersoonscruise, aangeboden door Zeetours Cruises, één van de merken van De Reisspecialisten Groep. Daarnaast ontving de winnaar de ‘Henny ten Brink’-wisselbokaal. Hiermee is de detaillist volgend jaar automatisch weer uitgenodigd om de titel te komen verdedigen. De huldiging van alle visdetaillisten op het podium werd afgesloten met een muzikale ode van feestband Kleintje Pils.

lijnmetvisje copy

Fotobijschrift: Het haringpresentatieteam van Viskiosk ’t Beste Maatje samen met de voorzitter van de Stichting Hollandse Haringpartij, Aad Veenman (voormalig president-directeur Nederlandse Spoorwegen) en mevrouw Laetitia Griffith, penningmeester Stichting Hollandse Haringpartij (Staatsraad Raad van State) voor hun kraam tijdens de 54e Nationale Haringpartij.