(rode) mul in een pakketje
Waardering:****
Type gerecht: Ovengerecht
Bereidingstijd: 20 – 30 min.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen
Energie: 190 kCal | 790 kJ
Type gerecht: Ovengerecht
Bereidingstijd: 20 – 30 min.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen
Energie: 190 kCal | 790 kJ
Ingrediënten
600 gram (rode) mulfilets
1 eetlepel olijfolie
halve knolselderij (geschild en in smalle lange reepjes)
1 prei (reepjes van 5 cm)
1 venkelknol (smalle ringen)
1 rode ui (smalle partjes)
200 gram haricots verts (3 minuten gekookt)
1 eetlepel rozemarijn (fijngehakt)
1 citroen (plakjes)
zout en versgemalen peper
bakpapier
keukengaren of paperclips
600 gram (rode) mulfilets
1 eetlepel olijfolie
halve knolselderij (geschild en in smalle lange reepjes)
1 prei (reepjes van 5 cm)
1 venkelknol (smalle ringen)
1 rode ui (smalle partjes)
200 gram haricots verts (3 minuten gekookt)
1 eetlepel rozemarijn (fijngehakt)
1 citroen (plakjes)
zout en versgemalen peper
bakpapier
keukengaren of paperclips
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 ºC.
- Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20×30 cm. Leg er telkens 2 op elkaar en besmeer ze in het midden met een theelepel olijfolie.
- Leg daarop reepjes knolselderij, prei en venkel.
- Strooi er een beetje zout over.
- Leg de mulfilets op de groente en verdeel daarover rode ui, haricots verts en rozemarijn.
- Bestrooi met peper en leg er plakjes citroen op.
- Vouw de pakketjes goed dicht. Rol de naden op en zet ze vast met paperclips of pak het papier samen boven de vis en bind het met keukengaren vast.
- Plaats de vispakketjes in een ingevette ovenschaal en laat ze iets onder het midden van de oven in 15 minuten garen. Het papier wordt lichtbruin.
- Schuif de vispakketjes op 4 warme borden en open ze vlak voor het serveren.
Wijntip: bij dit geurige vispakketje past een zachte, witte wijn met de verleidelijke aroma’s van rijpe vruchten. Bijvoorbeeld een witte Côtes du Roussillon.
Serveertip: lekker met pasta, rijst of focaccia
Kan ook met: kabeljauw, tonijn, zalm of tilapia