77b4e21265

cocktail van paling en appel

Waardering: ****
Type gerecht: Voorgerecht
Bereidingstijd: < 20 min.
Verkrijgbaarheid: Goed
Aantal personen: 4 personen
Energie: 210 kCal | 875 kJ

Ingrediënten
200 gram gerookte palingfilet
1 kleine stevige zure appel
10 sprietjes bieslook
halve sinaasappel
1-2 eetlepels medium dry sherry of witte wijn
1 bekertje zure room
8 blaadjes eikenbladsla of ijsbergsla
zout en versgemalen peper


Bereiding

  • Snijd de paling schuin in mooi dunne reepjes.
  • Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes.
  • Knip de bieslook in stukjes van 1 cm.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 theelepel oranje schil af.
  • Pers de sinaasappel uit.
  • Roer in een kom de geraspte schil met 1 eetlepel sinaasappelsap, de sherry en zure room tot een sausje.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep in een andere kom de paling, appel, 1 eetlepel bieslook en 1 eetlepel saus door elkaar.
  • Verdeel de cocktail over vier coupes of schaaltjes en schep de rest van de zure roomsaus erover.
  • Strooi de bieslook erover.

Lekker met geroosterd brood.

Wijntip: Shiraz